NRK Vestfold

DAB, graving, Insta og SoMe. Aldri har så mange journalister gjort så mye som de aldri har gjort før. Folks endrede medievaner gjør at vi må lære oss nye måter å fortelle nyheter og historier på.

Fakta
Bilde av redaktør
Ansvarlig redaktør Mette Stenholt Schau
Daglige brukere på mobil
Daglige brukere på mobil
16807
Daglige brukere på nett
Daglige brukere på mobil
16411
Redaksjonelle årsverk 26
Klagesaker til PFU 0
Fellelser i PFU 0
Daglig dekning radio: 19 % Daglig dekning tv: 17 % (Østafjells

Mål og prioriteringer

Tønsberg 20. september 2017

Inne på et mørkt, lite rom står en maskin ingen har rørt siden den kom dit. FM-senderen. Klokken 11.11 den 20. september 2017 slo vi den av og DAB tok over eteren også i Vestfold.

Ikke like populært hos alle, men vi opplevde lite klager i Vestfold kontra andre steder i landet. Men vi ser at folk har fått flere kanaler å velge mellom og at det betyr at vi har mistet noen av våre lyttere. 19 prosent av vestfoldingene er innom radiosendingene våre hver dag.

Samtidig ser vi at svært mange, og særlig yngre, nå foretrekker å lese nyheter, se og høre video og radio, på mobilen. 2017 ble året der vi for første gang nådde flere via mobil enn via PC. Det betyr at vi må sørge for at også det vi leverer der er godt innhold tilpasset den håndholdte skjermen. Derfor har alle i redaksjonen vært gjennom mange ulike kurs. Det har krevd mye av oss, men nå er vi styrket inn i 2018.

Mange lesere

Vi ser at folk liker å oppdatere seg via nettet og at særlig lange saker går godt. Men også lokale nyhetssaker når opp i det store nyhetsbildet og blir delt og lest i hele nasjonen.

Ett slikt eksempel fra 2017 er historien om Daniel på en ungdomsskole i Re. En av NRK.nos mest leste saker i 2017

Vi har også i 2017 for første gang fått en gravejournalist i redaksjonen. Høsten 2017 førte det til at vi jobbet grundig med den såkalte Tjøme-saken . Det er nytt for oss å bruke så lang tid på en enkelt sak og for første gang vi valgte også å samarbeide med våre kollegaer i Tønsbergs Blad i dekningen. Vi har ulike oppdrag, men fant ut at vi også kan utfylle hverandre. I skrivende stund er politiet koblet inn i etterforskningen av hva som skjedde på Tjøme. Jobben er med andre ord ikke ferdig for oss heller.

Les hele vårt redaksjonelle regnskap her

Legg til i min rapport