NRK Finnmark

I 2017 satset NRK Finnmark tungt på direktesendinger fra Finnmarksløpet og egne valgsendinger.
I tillegg har vi landets nest største oppslutning rundt våre radio- og TV-sendinger.

Fakta
Ikon
Utgiversted Alta
Bilde av redaktør
Ansvarlig redaktør Morten Ruud
Daglige brukere på mobil
Daglige brukere på mobil
17869
Daglige brukere på nett
Daglige brukere på mobil
19611
Redaksjonelle årsverk 35
Klagesaker til PFU 0
Fellelser i PFU 0
Daglig dekning radio: 36% Daglig dekning tv: 29%

Høydepunkter - hva er vi stolte av

Vi kan være stolte av vår digitale storsatsing på Finnmarksløpet. Daglige direktesendinger fra sjekkpostene i et langstrakt fylke var ressurskrevende, men ble en viktig del av vår dekning av et spektakulært arrangement.

I forbindelse med stortingsvalget, arrangerte vi fire større debattmøter som var relatert opp mot aktuelle emner for folk i Finnmark. Møtene ble direktesendt på våre egne nettsider. Sendingen fra Hammerfest, der petroleum og miljø var tema, ble dessuten sendt direkte på NRK2.

Under stortingsvalget høsten 2017 hadde NRK Finnmark fire direktesendinger med valgdebatter om forskjellige temaer relevant for Finnmark.

Lyttertallene viste at én av tre finnmarkinger lyttet på våre radiosendinger i 2017. Mens landsgjennomsnittet for radiolyttingen lå på 23 prosent, var det tilsvarende tallet for Finnmark 36 prosent. Dette er nest best i landet, og vi ble kun slått av Sogn og Fjordane (41 prosent). Her må vi understreke at NRK Finnmark sendte på FM i hele 2017, noe som har hatt endel å si i forhold til oppslutning. Likevel, dette er tall vi naturligvis er fornøyde med.

Tallene for de regionale TV-sendingene viser at 29 prosent av innbyggerne i Troms og Finnmark så på Nordnytt. Også her var vi nest best, kun slått av NRK Nordland med sine 31 prosent seeroppslutning.

Les vårt redaksjonelle regnskap her

Legg til i min rapport